2009-01-16 20:04:53• hírek • Ferenczi Noémi

Nem érkeznek a számítógépek

Ahogyan már többször tájékoztattuk olvasóinkat, a 2008-2009-es tanévtől 435 ezer kilencedikes és tizedikes tanulónak ad a kormány számítógépet, azonban egyelőre nem érkeznek a beígért készülékek.

Felröppent a hír, hogy a kormány "lefújta" a programot. A problémával kapcsolatban megkérdeztük Kónya László főtanfelügyelő-helyettest, aki a Szatmár.ro-nak elmondta, nem kaptak írásos értesítést arról, hogy nem fognak megérkezni a beígért számítógépek.

A legutóbbi értesítést tavaly ősszel küldték, melyben az szerepelt, hogy nem a 2008-as év végén, hanem a 2009-es év elején fognak megérkezni a készülékek, és bíznak abban, hogy a kormány ehhez tartja majd magát. Erre a programra, egyébként, 700 millió lejt szánt az állam. Szatmár megyében több mint 7000 diáknak jár a támogatás.

Egy-egy készülék értéke, beleértve az operációs rendszert, illetve az oktatási programot, elérheti a 400 eurót. A programra körülbelül 700 millió lejt fordít az állam. A következő iskolai évben csak a kilencedikes diákok részesülnek majd a támogatásban.

Szatmár megyében több mint 7000 diáknak jár a támogatás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: